Вероятно помните малката Натали... ангелчето от Бургас, което е диагностицирано с

...
Вероятно помните малката Натали... ангелчето от Бургас, което е диагностицирано с
Коментари Харесай

Наши болници съветват майка да прибере детето си и да чака да умре

Вероятно помните дребната Натали... ангелчето от Бургас, което е диагностицирано с ДЦП още на 5-месечна възраст. От тогава за детето и неговата майка стартира огромното вървене по тъгите и една свирепа борба, която в последните месеци се трансформира в битка за живот. С Burgas24.bg се свързаха близки на фамилията, с цел да опишат следващия парадокс. И да помолят за помощ... без която детенцето е обречено на гибел.
В края на 2017-а година положението на Натали се утежнява сериозно. Около Нова година детето стартира да става неспокойно след банкет на храна и течности, реагира със мощен рев и присвиване на тялото. Състоянието му се дължеше на мощни коремни болки. 
"Последваха продължителни проучвания и лекуване в България, само че всеки един от курсовете водеше единствено до краткотрайно усъвършенстване на положението, което се утежняваше непрестанно. Извършените проучвания потвърдиха голям брой проблеми в дебелото черво и отровен мегаколон. Проведени са съвещания с гастроентеролози, педиатри, генетици, детски и хирурзи в София, Варна, Стара Загора, Пловдив, в това число всички огромни медицински центрове в България, само че казусът е разгласен като труден и с неспособност за лекуване на място ", описват близки на дребната Натали.
Събраните документи и проучвания са изпратени в Университетска болница "Шарите " - Берлин. От немската клиника е изпратена оферта и положението на Натали е прецизирано като вариация на синдрома на Хишпрунг, за което лекарите там настояват, че е наложителна биопсия, проучвания и интервенция от незабавен порядък при тях. Изпратена е оферта. Всички документи са окомплектовани и изпратени до "Фонда за лекуване на деца в чужбина ".
"През декември, като подарък за рождения си ден, Натали получи отвод за лекуване в чужбина от въпросния фонд. В резултат на това, детето в сегашния миг е в сериозно положение, реанимирано преди дни в шокова зала, изхвърлено от лечебните заведения в Бургас, у дома на системи, с частна здравна сестра, без да може да приема храна и вода, без да може даже да върви независимо по огромна потребност. Колко болежка може да изтърпи едно детско телце и кой дава право на този фонд да раздава с лека ръка присъди на тежко заболели деца и да взема решение кой да живее и кой да страда и умира ", раздира се фамилията на дребното момиченце.
Помогнете на дребната Натали да живее! Ето методите:
Банкова сметка:
Investbank
BG86IORT80485024770700
BIC IORTBGSF
Титуляр: Калояна Канариева
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР